dinsdag 28 december 2010

Alweer een luipaard...

Oké, toegegeven, we hebben geen moment het gevoel gehad dat het Kerstmis was, maar desondanks hebben we een heerlijke paar dagen gehad. Tsja, Kerstmis is voor ons denk ik voor eeuwig geassocieerd met koud, donker, lampjes, sneeuw of regen, grijze luchten en binnen zitten (schranzen). Onze Kerst dit jaar vond plaats in Tembe Elephant Park (1e Kerstdag) en Makhasa Game Reserve (2e Kerstdag), en was warm, zonnig, met blauwe lucht, lekker eten in de buitenlucht, en dat tussen de game drives in. 'Kerst' was beperkt tot hier en daar een verdwaalde slinger in de lodges, en het feit dat iedereen elkaar begroette met 'Merry Christmas'... In Tembe hadden we zoals altijd mooie sightings van olifanten, maar de sighting in Makhasa spande toch de kroon: Een luipaard moeder met 1 jaar oude welp welke ruim een half uur rond de auto aan het rondbanjeren was! Zie hieronder een kleine fotopresentatie van de Kerst van Safari's op Maat.




zaterdag 25 december 2010

Vrolijk Kerstfeest!

Iedereen plakt tegenwoordig met Photoshop een debiele kerstmuts op een giraffe of olifant, dus doen wij er gewoon aan mee... Hartelijke groet uit Zuid-Afrika. We hopen dat het goed gaat met jullie allemaal.

Groetjes Geert en Freya

Nee, het dier op de foto is geen tarantula, ook geen slak, maar een 'bark spider', een spin die de bast van een boom nadoet. Deze heeft zelfs 2 doorns nagemaakt omdat ie vaak op doornige acaciabomen zit, zoals op deze foto. Hij is in werkelijkeheid maar 1.5 cm groot.

donderdag 23 december 2010

Turtle nesting

Het schildpadden seizoen is officieel begonnen sinds november, en gasten kunnen het geweldige fenomeen zien waarbij onechte karetschildpadden en zelfs lederrugschildpadden eieren op de stranden van Maputaland komen leggen. Het beste strand om dit te zien is Bhanga Neck beach nabij Kosi Bay. Recent zijn we er zelf naartoe geweest met vrienden, en één van hen kon een prachtige foto maken van een vrouwtje dat net klaar was met leggen, en terug naar de zee aan het 'lopen' was.
www.safarisopmaat.nl



vrijdag 10 december 2010

Leopard in Hluhluwe-Umfolozi Park

De afgelopen paar weken zijn er erg veel luipaarden gezien, zowel in het iSimangaliso Wetland Park, als in het Hluhluwe-Umfolozi Park. Luipaarden lijken er plezier in te hebben om zich juist op die game drives te laten zien dat je je camera net niet bij je hebt, maar dit vrouwtje bleek de uitzondering op de regel te zijn, en liet ons 10 minuten lang genieten van haar schoonheid en interessante gedrag. Ze was erg beweeglijk, liep steeds maar weer van de ene plek van de andere, maar op gegeven moment bleef ze net even lang genoeg zitten zodat er een mooie foto van haar gemaakt kon worden. De foto is gemaakt met een Nikon D80 en 400 mm prime lens f 1:3.5. www.safarisopmaat.nl

donderdag 9 december 2010

Love is in the air...

Het is lente in Zuid-Afrika, wat een schitterende tijd is om het land te bezoeken. De vogels zijn druk nestjes aan het bouwen zoals deze gele wever, en partners vangen insecten voor elkaar.



Deze kleine bijeneter heeft een heerlijke kever voor zijn geliefde gevangen!


woensdag 8 december 2010

Geweldige sightings in Tembe Elephant Park!

Safari's op Maat heeft recent een paar geweldige sightings gehad in Tembe Elephant Park! Behalve de vele olifanten kwamen we ook prachtige leeuwen tegen, en de zeer zeldzame zwarte neushoorn! En als toetje kwamen we ook nog een suni tegen, welke nog zeldzamer is! www.safarisopmaat.nl