zondag 16 oktober 2011

Trails Guiding in Zululand!

Zululand is zonder meer de mooiste regio van Zuid-Afrika, en er is geen puurdere manier om deze pracht te ervaren dan te voet. Dit is leven: Geen electriciteit, geen horloges en telefoons, simpel eten klaarmaken in een kampvuur, slapen onder de sterren of in een tent, wachtzitten rond het kampvuur terwijl de anderen slapen. En dan 's ochtends met niets anders dan een geweer in hand en een rugzakje met water en wat eten te voet op zoek gaan naar leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en noem maar op. In gedachten verzonken zijn is letterlijk levensgevaarlijk hier, je moet in het nu aanwezig zijn, ontspannen maar scherp, oplettend, genietend. Sporen vinden, deze interpreteren, en dan volgen. Er is geen grotere voldoening dan na uren spoorzoeken uiteindelijk oog in oog komen te staan met de neushoorn die de sporen achterliet. En er is niets spannender dan de wandelsafari te leiden, de verantwoordelijkheid te hebben over de veiligheid van de anderen in je groep, een olifant een dicht begroeid bos in te zien trekken en dan te besluiten deze olifant te volgen en in te halen om deze van slechts 50 meter te voet te bezichtigen, zonder dat de olifant het doorheeft.
   De wandelsafarigids van Safari's Op Maat ging mee op de trails guide cursus van Bhejane Nature Training, om de hoofdinstructeur aldaar te helpen, en om zelf meer ervaring op te doen en meer te leren. Hieronder een kleine foto-impressie.

Sunset over iBandla Trails Guide Camp

Close up of the camp, screw the buildings, we slept in the tents


Walking hills

Crossing rivers

Looking out for dangerous game

The senior instructor Dylan Panos, the legend, armed to the teeth, not only with weapons, but also with a wealth of experience and knowledge. Man, this guy knows how to track animals and interpret tracks!

This is what it is all about, finding elephant, watching them without them knowing you are there.

A big tusker mud bathing

Viewing a white rhino cow and calf from 25 meters away

This impala was killed just minutes before we arrived (it was still warm). The lioness must have noticed us coming and vanished. Note the bite marks in the neck. The next morning we checked again and luckily the lioness had returned and took away her kill to eat.

But on trail you also admire the smaller things such as tortoises

and chameleons

And how awesome is this?

Wat een fantastische week! En morgen vertrekt Safari's Op Maat weer op een privé safari voor 2 personen. Op de planning staat Hluhluwe-iMfolozi, Kosi Bay, zwemmen met wilde dolfijnen in Mozambique, Tembe Elephant Park, Mkuze Falls 5 sterren lodge, en Swaziland.

We hebben nog enkele plekken over voor 2012, dus wacht niet lang, email ons en kom op safari met ons!

Safari's Op Maat, going the extra mile!

1 opmerking: